• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Polisbilar står parkerade utanför Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt. 170 personer ingår i styrkan som genomsöker storbanken. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters

Razzia på Deutsche Bank

Uppdaterad
Publicerad

Tyska myndigheter har genomfört en räd mot Deutsche Banks kontor i Frankfurt am Main, rapporterar tyska medier. Enligt Der Spiegel rör det sig om misstankar om pengatvätt.

Nyhetsbyrån Bloomberg News rapporterar att en styrka bestående av 170 poliser samt åklagare deltog i razzian.

Anledningen till räden är att Deutsche Bank misstänks ha erbjudit hjälp med utländska konton som ska ha använts för illegala ändamål. Enligt Bloomberg News har två personer vid banken hittills nämnts som misstänkta.

Deutsche Bank samarbetar med polisen

Bloomberg har mejlat en kommentar till Bloomberg News där de bekräftar att polisen genomsöker flera ställen i tyskland och att banken samarbetar med polisen.

Samtidigt faller aktien med nästan 4 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.