Lufthansa
Markpersonal vid Lufthansa gick på onsdagen ut i strejk med krav på ett nytt kollektivavtal och en löneökning på 9,5 procent. Dagen innan strejken bröt ut ställde flygbolaget in 1 000 flygningar på flygplatserna i Frankfurt och München. Runt 20 000 anställda har kallats till strejken av fackföreningen Verdi, skriver DW. Enligt Lufthansa kommer flera flygplatser i Tyskland att drabbas.
Redan i slutet av juni meddelade flygbolaget att de ställer in över 3 100 flygningar i sommar, bland annat på grund av att personalbrist och att flera anställda insjuknat i covid-19.
Ryanair
I slutet av juli uppmanade den spanska fackföreningen USO sina Ryanair-anställda medlemmar att fortsätta strejka fram till januari, mellan måndag och torsdag varje vecka. Kravet är bland annat kollektivavtal för de anställda, 22 dagars semester och en löneökning på 16 procent för de med lägst lön. På onsdagen ställdes nio flyg in och 42 drabbades av förseningar på grund av strejken. De mest drabbade städerna är Barcelona, Madrid, Malaga och Palma de Mallorca, rapporterar nyhetsbyrån EFE.
British Airways
Flygbolaget British Airways markpersonal röstade i juni ja till strejk, men efter att flygbolaget gick med på att höja de anställdas löner blev den aldrig av, skriver The Sunday Times. Samtidigt varslar flygbolagets piloter nu om strejk med krav på ett nytt löneavtal. Förhandlingar mellan British Airways och fackledarna kommer hållas i veckan, enligt The Telegraph.
Easyjet
Anställda vid flygbolaget Easyjet i Spanien har strejkat i nio dagar under juli månad – den 1-3, 15-17 och 29-31 juli. Totalt 450 anställda har kallat till strejken och kravet från fackförbundet USO är ett nytt kollektivavtal samt en löneökning för de anställda.