USA:s hållning i Ukrainakriget efter presidentvalet är på tapeten i samband med president Volodymyr Zelenskyj besök i landet.
Under resan ska Zelenskyj själv presentera sin segerplan för president Joe Biden, och även hinna träffa presidentkandidaterna Kamala Harris och Donald Trump.
För Ukraina kan höstens presidentval innebära ett vägskäl för relationen länderna emellan.
Donald Trump har återkommande sagt att han inom loppet av några dygn skulle kunna få slut på kriget i Ukraina.
Hur det skulle gå till har den republikanske presidentkandidaten inte svarat på. I valdebatten mot Kamala Harris vägrade dessutom Trump att svara på om han vill att Ukraina ska vinna kriget.
Demilitariserad zon
Vicepresidentkandidaten JD Vance har dock i intervjuer öppnat för att en demilitariserad zon mellan Ukraina och Ryssland samt löften från Ukraina om att inte gå med i Nato skulle kunna ingå i en fredsplan.
Planen väcker dock frågor – även inom det egna partiet, säger SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi.
– Vem är det som ska sköta en demilitariserad zon? Och var exakt ska den zonen ligga? Än så länge är det en orealistisk plan, säger han i Aktuellt.
Större stöd bland demokrater
Undersökningar visar att en majoritet av amerikanerna vill se någon form av fredsförhandling i Ukraina. Samtidigt är landet splittrat i synen på stöd till Ukraina, i ett läge då USA har gett motsvarande 570 miljarder kronor i militärt bistånd.
Medan enbart 36 procent av republikanerna anser att USA har en skyldighet att hjälpa Ukraina står hela 63 procent av demokraterna bakom landets stöd, enligt opinionsinstitutet Pew.
Trots Demokraternas tydligare ställning för Ukraina i kriget har dock vare sig president Joe Biden eller presidentkandidaten Kamala Harris presenterat en plan för hur kriget ska ta slut.
– De har stått fast vid att det är Ukraina som ska bestämma hur en rättvis fred ska se ut, säger Fouad Youcefi.