För att Yoon skulle ha ställts inför riksrätt hade krävts stöd från två tredjedelar av ledamöterna i nationalförsamlingen. Det innebär att förslaget skulle ha behövt minst åtta röster från Yoons eget parti, People Power Party (PPP), utöver de 192 röster som oppositionen kontrollerar.
På lördagseftermiddagen avbröt talmannen omröstningen, skriver BBC. Anledningen var att antalet ledamöter på plats inte nådde upp till två tredjedelar på grund av att ledamöter från Yoons eget parti lämnat lokalen.
Det fick oppositionens ledamöter att ilskna till.
– Förrädare, kom tillbaka, ska de ha skrikit enligt BBC.
Även talmannen reagerade:
– Ni ignorerar folket, ni ignorerar nationalförsamlingen.
Martial law och politiskt kaos
Det var under lördagen stökigt utanför parlamentsbyggnaden. Tiotusentals demonstranter hade samlats, bland annat med plakat med budskap om att avsätta Yoon, skriver BBC.
Det var i tisdags som presidenten deklarerade undantagstillstånd i direktsänd tv, vilket omedelbart möttes av motstånd från parlamentet.
Tre timmar senare röstade 190 ledamöter enhälligt för att upphäva beslutet, trots att soldater omringade nationalförsamlingen för att hindra omröstningen.
Då undantagstillståndet var i kraft ska Yoon ha gett order om att gripa bland andra oppositionens ledare Lee Jae-myung och talmannen Woo Won Shik, med planer på att använda militärens specialstyrkor.
Yoon: ”Vill uppriktigt be om ursäkt”
Under lördagsmorgonen svensk tid bad president Yoon offentligt om ursäkt.
– Jag införde krigslagstiftningen utifrån min desperation som president, eftersom jag ytterst är ansvarig för landets angelägenheter, sade han under sitt tal till nationen.
Ledaren för Yoon Suk-yeols parti, Han Dong-hoon, sade i ett uttalande strax efter presidentens framträdande att hans avgång nu verkar oundviklig.
Därefter gick oppositionsledaren Lee Jae-myung ut och förklarade att han kommer att kämpa för att få Yoons mandatperiod avslutad i förtid. Lee kallade presidentens politiska närvaro ”farlig” för landet.
Ny omröstning väntar
Efter att dagens omröstning ställdes in väntas oppositionen föreslå en ny den 14 december, rapporterar Reuters med hänvisning till nyhetsbyrån Yonhap.