Expresidenten Donald Trumps dom skjuts upp. Foto: Steve Helber

Påföljd för Trumpdom skjuts upp – ska överväga Högsta domstolens beslut

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trumps påföljd i fallet om ”hyschpengar” var planerad till den 11 juli. Men nu har New York-domaren i fallet skjutit upp den till 18 september, rapporterar AP.

Det efter att att domaren gått med på väga den möjliga effekten av ett nytt beslut från Högsta domstolen om ex-presidentens immunitet.

Trump ställdes inför rätta för att ha beordrat utbetalningar till personer som hotade att gå ut med känslig information om honom i samband med presidentvalskampanjen 2016. Tidigare i maj fällde domstolen i New York honom på alla 34 åtalspunkter. Och påföljden i fallet var planerat att meddelas den 11 juli men skjuts nu upp av New York-domaren till 18 september.

Det för att överväga effekten av Högsta domstolens besked på måndagen den 1 juli, där de slog fast att Donald Trump omfattas av åtalsimmunitet för handlingar han utförde som president.

Beskedet från Högsta domstolen på måndagen fick Trump att gå ut på Truth Social, där han kallade det för en ”stor seger för vår konstitution och demokrati”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rättegång mot Donald Trump

Mer i ämnet