Rommel vill inte lämna några fler detaljer med hänvisning till att det fortfarande är en pågående utredning.
– Enligt mig är det här en framgång som vi inte nödvändigtvis förväntade oss i början, säger han till Der Spiegel.
Han betonar också att det fortfarande finns mycket kvar för åklagarna att göra.
– Identiteten på andra medverkande, brottsmotivet och framför allt frågan om eventuell statlig inblandning är sådant som utreds just nu, säger han.
Medieuppgifter: Ukrainare misstänkt
I somras rapporterade flera tyska medier, samt svenska Expressen, att tre ukrainare misstänks av tyska myndigheter för sprängningen av gasledningarna. En av dem är en erfaren dykare som sedan i juni varit efterlyst i EU och som tros befinna sig i Polen. Polen har dock inte velat lämna ut mannen till Tyskland, skriver Der Spiegel.
Enligt dokument som tidningen kommit över kan det vara så att Polen varnat mannen så att han kunnat gå under jorden eller fly landet.
Jens Rommel vill inte kommentera huruvida det stämmer.
– Om sådana order inte verkställts är det inte meningen att det ska vara känt för allmänheten, eftersom det kan äventyra deras framgång.
Han bekräftar inte heller huruvida den ukrainska dykaren är en av de två personerna som nu misstänks, eller om de misstänkta är samma personer som enligt medieuppgifterna från i somras var misstänkta då.
Drygt två år sedan sabotaget
Sprängningarna av gasledningarna Nord Stream 1 och 2 ägde rum i september 2022 utanför den danska ön Bornholm. Svenska myndigheter utredde händelsen som sabotage men förundersökningen lades ner i februari i år. Materialet lämnades då över till Tyskland.
Rommel beskriver sabotaget av Nord Stream som en ”betydande attack mot vårt lands energiförsörjning, som mycket väl kunde ha destabiliserat ekonomin och samhället”.