Tysk militär redo för flyktingkris

Publicerad

Omkring 4.000 tyska militärer står redo att rycka in under helgen för att ”hjälpa till vid krislägen” kopplade till flyktingkrisen, säger försvarsminister Ursula von der Leyen till Der Spiegel. Ännu fler kan komma att kallas in om det behövs.

De flesta tyskar känner sig inte oroliga över de ökande flyktingsströmmarna till landet, enligt en ny opinionsundersökning. Tyskland väntas totalt ta emot omkring 800.000 asylansökningar i år.

61 procent svarar i undersökningen, beställd av tv-kanalen ARD, att de inte är bekymrade över det ökande antalet flyktingar, medan 38 procent svarar att de är oroliga.

#flykt

Fyra av fem uppger att deras vardagliga liv inte har förändrats alls på grund av invandringen. Endast två procent svarar att deras liv tydligt påverkas av det växande antalet flyktingar.

En liknande opinionsundersökning i Frankrike visar att opinionen i landet svängt – en majoritet stöder numer en ökad invandring av flyktingar från krigszoner.

Samtidigt är en majoritet av tyskarna inte nöjda med hur förbundskansler Angela Merkel sköter flyktingkrisen, enligt en undersökning publicerad på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet