Kentuckys guvernör Andy Beshear uttrycker stöd för vicepresident Kamala Harris

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör guvernören om samtalet med Harris. Foto: Timothy D. Easley

CNN:s uträkning: Harris kan ha säkrat stödet

Uppdaterad
Publicerad

I söndags meddelade Joe Biden att han kastar in handduken i presidentvalet. Samtidigt slöt han upp bakom vicepresident Kamala Harris – och allt fler demokrater sällar sig nu till den Harris-entusiastiska skaran.

Redan nu ser det ut som att en majoritet av partiets delegater har slutit upp bakom Harris, enligt en uppskattning av CNN.

Nancy Pelosi, tidigare talman i representanthuset, blev under måndagskvällen det tyngsta namnet som än så länge uttalat sitt stöd för Kamala Harris som presidentkandidat.

Även Bill och Hillary Clinton, som båda två innehaft eller kandiderat till presidentämbetet, stöttar Harris.

USA-val 2024

Enligt en uppskattning utförd av CNN har Harris stöd av tillräckligt många demokratiska delegater för att vinna partiets nominering till presidentkandidat.

Hon har fått backning av långt fler än de 1 976 som krävs för att vinna nomineringen, enligt uträkningen som är baserad på offentliga uttalanden om stöd från delegater och statliga delegationer, samt samtal med delegater.

Stödet som visats är inte bindande, och delegaterna kan rösta fritt på den kandidat de själva väljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet