Beirut, Libanon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hörde skrik och ambulanssirener. Folk sprang in i byggnaden och tog skydd” – hör mer i klippet. Foto: Antonia Sehldstedt/SVT

Uppgivenhet och chock efter attacken i Beirut: ”Var kommer nästa attack, och när?”

Publicerad

Israel hoppades döda en Hizbollahtopp genom sitt flyganfall mot centrala Beirut under torsdagen. Shiamilisen Hizbollah hävdar att ledaren inte fanns på platsen, som efter anfallet består av ruiner.

– Det finns ingen säker plats kvar i Libanon, säger Beirutbon Sawsan Barakeh till SVT.

Tre höghus raserades i det israeliska flyganfallet. Enligt Libanons hälsodepartement dödades 22 personer och 117 skadades, vilket gör attack till den hittills dödligaste attacken mot Beirut

I området, som ligger i centrala Beirut, bor både shia- och sunnimuslimer. Och för de boende sprids uppgivenhet och chock.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

– Vi hörde skrik, ambulanser. Folk sprang in i byggnaden och tog skydd. Det var en plågsam syn, säger Sawsa Barakeh till SVT:s team på plats i Beirut.

”Vi tog oss ut”

Ahmad al Kurdi berättar att en raket plötsligt slog ned.

– Vi tog oss ut. Hur vet jag inte, säger han.

Se SVT:s utrikesreporter Gilda Hamidi-Nias reportage från platsen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Mer i ämnet