En delad bild som visar två scener. Den vänstra sektionen visar två barn som sitter nära varandra och tittar på en surfplatta. Den högra sektionen visar en familjescen där ett barn sitter på en vuxens axlar medan andra vuxna ler i bakgrunden, i en utomhusmiljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Familjen försöker prata med släktingarna i Libanon varje dag, inte minst med 3-åriga kusinen Mateo. Foto: Åsa Wendel/SVT

Systrarna Chloe och Clara är oroliga för familjen i Libanon

Uppdaterad
Publicerad

11-åriga Chloe och 8-åriga Clara flyttade med sin familj till Stockholm från Beirut för fem år sedan, men många av deras släktingar är kvar i Libanon. Nu är de oroliga för sina nära och kära.

– Jag hoppas att det blir fred på hela jorden och att vi kan träffa dem igen, säger Chloe till Lilla Aktuellt.

Sedan Israels upptrappning av militära insatser mot Hizbollah i Libanon har gatorna i Beirut fyllts av människor som lämnat sina hem där attackerna varit som mest intensiva. Enligt landets premiärminister har över en miljon invånare tvingats på flykt.

– Jag trodde först att det bara var falska rykten. Men sedan när Lilla Aktuellt tog upp det så visste jag att det var sant, säger 11-åriga Chloe.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Kvar i Libanon finns bland andra mormor, morfar och 3-årige kusinen Mateo.

– Jag är orolig för om en bomb skulle komma på dem eller om de inte hittar mat, säger Clara, 8 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Mer i ämnet