En person siktar med en gevär som har ett kikarsikte monterat. Det är en utomhusmiljö med suddiga trädkronor i bakgrunden, och personen använder hörselskydd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chris Stevens och Jonathan är Ribble är kompisar sedan länge. Hör hur vänskapen påverkas av att den ena kommer att rösta på Trump och den andra på Harris. Foto: Ronald Verhoeven

Vännerna delar vapenintresset – tycker tvärt emot varandra politiskt

Uppdaterad
Publicerad

Chris och Jonathan är uppväxta tillsammans längs Appalachernas fot i Virginia. De är gamla vänner som speglar motsättningarna i ett delat USA – de talar om allt, men inte om politik.

Sedan flera år har de nämligen valt att se helt olika på hur USA:s framtid ska formas. Den ena kommer att rösta på Donald Trump och den andra på Kamala Harris. Men inget får dem att tumma på deras återkommande skytte på den lokala skjutbanan i Catawba i sydvästra Virginia.

– Just nu är det en personkult mot människor som vill bevara landet som det är med demokrati och fredligt maktövertagande, säger demokraten Jonathan Ribble.

Se när vännerna pratar politik och skjuter tillsammans i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet