Här vägrar vänsterväljare rösta på Demokraternas Kamala Harris i USA-valet 2024.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här träffar SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi demokraten Bethany Hallam som hellre röstar blankt än på Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris i USA-valet 2024. Foto: Sara Cosar/TT/Allison Joyce

Vänsterväljarens kritik mot Kamala Harris: ”Röstar hellre blankt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Kamala Harris tog över presidentkandidaturen, i samband med Bidens avhopp, har Donald Trumps försprång snabbt minskat, enligt opinionssiffror.

Men det finns tveksamheter gällande Harris, även inom det egna partiet.

– Om Kamalas löfte är fyra år till av exakt samma saker vi haft tidigare, så tycker jag inte hon förtjänat min röst, säger demokraten Bethany Hallam.

När Demokraterna samlas för partikonvent i Chicago nästa vecka har ungefär en månad gått sedan bytet från Biden till Harris. De senaste mätningarna tyder på att Donald Trumps försprång nu är utraderat.

Trots det finns det skepticism från inom det egna partiet mot Kamala Harris.

USA-val 2024

”Vill lära ut en läxa”

SVT:s USA:korrespondent, Fouad Youcefi, träffade Bethany Hallam, en fritidspolitiker som tidigare kampanjat för demokraterna, men som nu överväger att rösta blankt.

– Jag använder hellre min blanka röst för att, tillsammans med andra, lära ut en läxa, säger hon.

Hallam tycker att Joe Biden och Kamla Harris administration har gjort för lite för de utsatta i hemstaden Pittsburgh, Pennsylvania. Hon säger att hon är djupt besviken efter att ha haft starka förhoppningar på att Biden och Harris skulle leda till en förändring.

Opinionssiffror

Nationellt visar opinionsmätningarna ett försprång för Harris, med två procentenheter, över Trump, vilket är en betydligt bättre placering än Joe Biden, som låg under med två procentenheter i den senaste mätningen.

Enligt New York Times senaste mätning leder Harris också med fyra procentenheter i tre viktiga vågmästarstater: Michigan, Pennsylvania och Wisconsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet