Ädelost med pepparkaka och lakritssirap

Ädelost med pepparkaka och lakritssirap.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett perfekt drinktilltugg, eller att servera som en mellanrätt eller på buffén. Prova att toppa med nymalen svartpeppar eller hacka över lite fransk, färsk dragon – en höjdare!

Ingredienser

20 - 30portioner

  • 100g
    ädelost
  • 1dl
    muskovadosirap
  • ½dl
    saltlakritsgodisar
  • ½dl
    krossad pepparkaka
  • nymortlad svartpeppar eller färsk, hackad fransk dragon

Så lagar du

1. Krossa eller mixa lakrisgodisarna i en mortel eller mixer.

2. Värm sirapen och godiset på medeltemperatur tills det blivit en homogen sirap.

3. Mortla pepparkaka och lägg på en tallrik. Skär bitar av osten eller använd en sked. Rulla eller vänd sedan ostbitarna i pepparkaka och lägg upp för servering.

4. Ringla lakrissirapen över osten.

Dela det här receptet med dina vänner!