Granola bars

Granola bars.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättbakade och mycket goda bars som passar perfekt till fikat eller som mellanmål. Ringla över choklad för en festlig känsla!

Ingredienser

20portioner

  • 5dl
    havregryn
  • 5dl
    rice crispies
  • 1dl
    kokos
  • ½dl
    chiafrön
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    ingefära, malen
  • 1
    citron, det gula av skalet rivet
  • 1tsk
    vaniljpulver eller extrakt
  • 1dl
    mandel, rostad och hackad
  • 2dl
    torkade bär, t ex blåbär
  • 1dl
    honung
  • 1dl
    ljus sirap
  • 1 ½dl
    mandelsmör

Topping (valfritt)

  • smält choklad

Så lagar du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Värm honung, sirap och mandelsmör tills det är mjukt. Blanda med de torra ingredienserna.
  3. Häll upp i bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Jämna ut, tryck till och ställ i frysen, helst några timmar.
  4. Skär i bitar. Förvara i frysen.

Tips

Om du önskar kan du doppa halva ”baren” i smält choklad och/eller ringla choklad över.

Dela det här receptet med dina vänner!