Äppelpaj i burk
Publicerat:
2024-11-04Tillagningstid:
Äpple och karamell smakar ljuvligt tillsammans. Här samsas de med kardemumma, kanel och vanilj i en busenkel paj som du till och med kan laga utomhus på stormkök.
Ingredienser
4portioner
Botten
- 10stdigestivekex, krossade
- 75gsmör, smällt
Fyllning
- 1dldulce de leche, kokos eller vanlig
- 4mskströsocker
- 2stäpplen i bitar
- 1tskkanel, malen
- 1tskkardemumma, malen
- 150gfärskost, naturell
- 2tskvaniljsocker
- 1dlpekannötskärnor, rostade
Så lagar du
1. Blanda smör och krossade kex, fördela i botten på 4 små burkar.
2. Fördela 2 msk kolakräm ovanpå.
3. Gör karamell: Smält sockret i en stekpanna, det ska just börja bli gyllene då lägger du ner äpplena. Låt karamellen och äpplena koka ihop, tillsätt kanel och kardemumma. Låt svalna något.
4. Rör ihop färskost och vaniljsocker, fördela krämen i glasen.
5. Toppa med äpplen och strö på nötter