Äppelpaj i burk

Med en grön och suddig bakgrund, och röda äpplen i förgrunden. mitt emellan dessa ser vi två glasburkar med knäpplock, locken är öppna och vi ser att den är fylld till toppen med olika lager, i botten ett ljusbrunt kex lager, sedan dulce de leche, ett vitt lager med färskost, sedan en äppelkompott med kryddor och på toppen ligger pekannötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpple och karamell smakar ljuvligt tillsammans. Här samsas de med kardemumma, kanel och vanilj i en busenkel paj som du till och med kan laga utomhus på stormkök.

Ingredienser

4portioner

Botten

  • 10st
    digestivekex, krossade
  • 75g
    smör, smällt

Fyllning

  • 1dl
    dulce de leche, kokos eller vanlig
  • 4msk
    strösocker
  • 2st
    äpplen i bitar
  • 1tsk
    kanel, malen
  • 1tsk
    kardemumma, malen
  • 150g
    färskost, naturell
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1dl
    pekannötskärnor, rostade

Så lagar du

1. Blanda smör och krossade kex, fördela i botten på 4 små burkar.

2. Fördela 2 msk kolakräm ovanpå.

3. Gör karamell: Smält sockret i en stekpanna, det ska just börja bli gyllene då lägger du ner äpplena. Låt karamellen och äpplena koka ihop, tillsätt kanel och kardemumma. Låt svalna något.

4. Rör ihop färskost och vaniljsocker, fördela krämen i glasen.

5. Toppa med äpplen och strö på nötter

Dela det här receptet med dina vänner!