Knäckbräck med choklad & nötter
Publicerat:
2024-12-18Tillagningstid:
Brukar du också välta knäckformar ibland? Här kommer lösningen: Knäck i långpanna! Den här drömgoda knäckbräcken är en given succé på gottebordet och du kan göra den i förväg och förvara den i frysen.
Ingredienser
4portioner
- 100gsmör
- 2dlströsocker
- 1dlsirap
- 2dlnötter
- 100gchoklad, hackad
- 1dlpolkagrisar, krossade
Så lagar du
- Lägg smör, socker och sirap i en kastrull, koka upp och låt sjuda tills smeten är 145 grader. Det tar cirka 10 minuter.
- Tillsätt nötter, koka upp igen.
- Häll upp smeten på bakpappersklädd plåt, strö på choklad och låt den smälta.
- Bred ut chokladen jämnt, toppa med polkagrisar, strössel, kokos eller hackade nötter.
- Låt svalna och stelna, bryt i bitar.