Knäckbräck med choklad & nötter

bilden är delad i två, på vänster sida är det en skål av glas, fylld med knäckbräck toppad med choklad och krossade polkagrisar. på högra sidan ser vi ett silvrigt fat med knäckbräck toppat med choklad och hackade rostade nötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Brukar du också välta knäckformar ibland? Här kommer lösningen: Knäck i långpanna! Den här drömgoda knäckbräcken är en given succé på gottebordet och du kan göra den i förväg och förvara den i frysen.

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    smör
  • 2dl
    strösocker
  • 1dl
    sirap
  • 2dl
    nötter
  • 100g
    choklad, hackad
  • 1dl
    polkagrisar, krossade

Så lagar du

  1. Lägg smör, socker och sirap i en kastrull, koka upp och låt sjuda tills smeten är 145 grader. Det tar cirka 10 minuter. 
  2. Tillsätt nötter, koka upp igen. 
  3. Häll upp smeten på bakpappersklädd plåt, strö på choklad och låt den smälta.
  4. Bred ut chokladen jämnt, toppa med polkagrisar, strössel, kokos eller hackade nötter. 
  5. Låt svalna och stelna, bryt i bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!