Röd grapefruktmarmelad med ingefära

I bildens mitt syns en glasburk med rött innehåll och med rödvitrutigt lock. På en handskriven etikett står Grapefrukt marmelad Jan -25. Burken omges av uppskurna citrusfrukter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här möts fräsch citrus och kryddig ingefära i en underbar marmelad som är lika vacker som god! Den är enkel att lyckas med och du behöver inte alls många ingredienser. Tre stycken närmare bestämt för två burkar marmelad. Passa på att testa den nu när citrusfrukterna är i sin bästa säsong!

Ingredienser

  • 2st
    röda grapefrukter (gärna ekologiska)
  • 2dl
    syltsocker
  • 1bit(ar)
    ingefära (en liten bit)

Så lagar du

  1. Skala och hacka ingefäran i små bitar. Du kan även riva den. Lägg i en kastrull.  
  2. Tvätta grapefrukterna i ljummet vatten och borsta dem. 
  3. Skala en av dem med potatisskalare, försök att få med så lite som möjligt av det vita. 
  4. Strimla skalet med kniv. Skär bort resterande skal med kniv.  
  5. Skär fruktköttet i bitar, lägg det i kastrullen tillsammans med det strimlade skalet och socker.  
  6. Låt sjuda 20 minuter.
  7. Gör ett marmeladprov: klicka ut en tesked marmelad på en kall tallrik. Låt det stelna och dra skeden genom klicken. När den inte rinner ihop jättesnabbt är marmeladen färdigkokt.  
  8. Häll upp på väl rengjorda burkar. 
    Förvara dem i kylen. 

    Servera gärna med dessa Sagolika scones med mandelfyllning

Dela det här receptet med dina vänner!