Egg Burji - indisk äggröra
Publicerat:
2023-03-14Förberedelsetid:
Den här rätten är både David Batras och Malin Mendels vanligaste vardagsrätt. Speciellt när de jobbar hemma och snabbt behöver svänga ihop en lunch. Man kan ta lite vad man har hemma, men lök, tomat, kryddor och ägg krävs för att det ska kallas egg burji.
Ingredienser
- 3mskrapsolja
- 0,5tskgurkmeja
- 1tskmalen spiskummin eller garam masala
- 0,5tskmalen koriander
- 2stgula lökar, hackade
- 2stfärska chili, hackade
- 1mskfärsk, riven ingefära
- 1stvitlöksklyfta (kan uteslutas)
- 2sttomater, hackade
- 4stägg
- 1dlgröna ärtor (kan uteslutas)
- salt
Så lagar du
Värm oljan i en stekpanna, fräs kryddorna en minut.
Häll i lök, chili och ingefära. Fräs tills löken är mjuk.
Tillsätt tomater och salt. Stek i cirka 10 min tills tomaterna är mosiga och vätska kokat bort.
Knäck äggen och stek dem på hög värme tills de stelnat. Tillsätt eventuellt ärtor.
Smaka av med salt.
Servera med mjukt bröd.
Recept från “Indien i mitt svenska kök” av Malin Mendel.