Egg Burji - indisk äggröra

Grön duk med ett underlägg med blommönster, en tallrik med ett delat bröd och en upplagd gryta.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Den här rätten är både David Batras och Malin Mendels vanligaste vardagsrätt. Speciellt när de jobbar hemma och snabbt behöver svänga ihop en lunch. Man kan ta lite vad man har hemma, men lök, tomat, kryddor och ägg krävs för att det ska kallas egg burji.

Ingredienser

  • 3msk
    rapsolja
  • 0,5tsk
    gurkmeja
  • 1tsk
    malen spiskummin eller garam masala
  • 0,5tsk
    malen koriander
  • 2st
    gula lökar, hackade
  • 2st
    färska chili, hackade
  • 1msk
    färsk, riven ingefära
  • 1st
    vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 2st
    tomater, hackade
  • 4st
    ägg
  • 1dl
    gröna ärtor (kan uteslutas)
  • salt

Så lagar du

  1. Värm oljan i en stekpanna, fräs kryddorna en minut.  

  2. Häll i lök, chili och ingefära. Fräs tills löken är mjuk. 

  3. Tillsätt tomater och salt. Stek i cirka 10 min tills tomaterna är mosiga och vätska kokat bort.  

  4. Knäck äggen och stek dem på hög värme tills de stelnat. Tillsätt eventuellt ärtor.  

  5. Smaka av med salt. 

  6. Servera med mjukt bröd.  

Recept från “Indien i mitt svenska kök” av Malin Mendel.

Dela det här receptet med dina vänner!