Ankbröst med Peking pannkaka

på en vit tallriks ser vi en Peking pannkaka med hoisinsås, strimlad gurka, morot och salladslök. Toppad med en ordentlig mängd anka. I bakgrunden ser vi en mörkt brun och krispig anka med alla toppings i skålar runt sig.

Publicerat:

En väldigt förenklad variant på Peking Anka som går snabbt att göra men ändå bjuder på de goda smakerna och bäddar för att bli en trevlig social festmiddag.

Ingredienser

4portioner

Anka

  • 2st
    ankbröst
  • 0,5st
    apelsin
  • 2msk
    japansk soja
  • 1msk
    flytande honung
  • salt
  • 5-spice kryddmix

Pannkakor

  • 4dl
    vetemjöl
  • 1,5dl
    vatten
  • 2msk
    matolja
  • 1msk
    sesamolja
  • 0,5st
    gurka
  • 3st
    salladslökar
  • 2st
    morötter
  • 2dl
    hoisinsås

Så lagar du

 

1. Putsa ankbröstet och snitta fettkappan i små kryss. Blanda soja, apelsinsaft/cest och honung. Massera in marinaden i ankbröstet och marinera ca 2 timmar i kyl. Sätt ugnen på 175°

2. Sikta ner mjölet i en bunke, tillsätt kokande vatten och matolja och arbeta ihop degen tills den är helt slät och smidig. Slå in degen i plastfilm och låt vila en stund.

3. Rulla ut degen till en rulle och dela i 10–12 delar, kavla ut varje skiva till en tunn rundel på 15 cm i diameter. Pensla pannkakorna med sesamolja och stek i torr panna på ena sidan tills de bubblar upp lite och får lite färg. Förvara de stekta pannkakorna under bakduk tills det är dags att äta

4. Lyft och torka Ankbröstet torrt. Placera med den snittade fettkappan nedåt i en kall torr stekpanna och stek på medelvärme tills det får fin färg, krydda med salt och peppar. Lägg ankan i en ugnsform. Stek klart ankbröstet mitt i ugnen 12 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 58°C, låt ankbröstet vila ca 10 minuter.

5. Dela gurkan och strimla den i tunna ca 10cm långa stavar.

6. Skala och strimla moroten i tunna ca 10cm strimlor

7. Skölj och strimla salladslöken fint.

8. Skiva upp det stekta ankbröstet.

9. Toppa pannkakorna med anka, gurka, morot och purjolök. Ringla hoisinsås på och vik ihop.

Dela det här receptet med dina vänner!