Ankbröst med Peking pannkaka
Publicerat:
2024-02-16Ingredienser
4portioner
Anka
- 2stankbröst
- 0,5stapelsin
- 2mskjapansk soja
- 1mskflytande honung
- salt
- 5-spice kryddmix
Pannkakor
- 4dlvetemjöl
- 1,5dlvatten
- 2mskmatolja
- 1msksesamolja
- 0,5stgurka
- 3stsalladslökar
- 2stmorötter
- 2dlhoisinsås
Så lagar du
1. Putsa ankbröstet och snitta fettkappan i små kryss. Blanda soja, apelsinsaft/cest och honung. Massera in marinaden i ankbröstet och marinera ca 2 timmar i kyl. Sätt ugnen på 175°
2. Sikta ner mjölet i en bunke, tillsätt kokande vatten och matolja och arbeta ihop degen tills den är helt slät och smidig. Slå in degen i plastfilm och låt vila en stund.
3. Rulla ut degen till en rulle och dela i 10–12 delar, kavla ut varje skiva till en tunn rundel på 15 cm i diameter. Pensla pannkakorna med sesamolja och stek i torr panna på ena sidan tills de bubblar upp lite och får lite färg. Förvara de stekta pannkakorna under bakduk tills det är dags att äta
4. Lyft och torka Ankbröstet torrt. Placera med den snittade fettkappan nedåt i en kall torr stekpanna och stek på medelvärme tills det får fin färg, krydda med salt och peppar. Lägg ankan i en ugnsform. Stek klart ankbröstet mitt i ugnen 12 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 58°C, låt ankbröstet vila ca 10 minuter.
5. Dela gurkan och strimla den i tunna ca 10cm långa stavar.
6. Skala och strimla moroten i tunna ca 10cm strimlor
7. Skölj och strimla salladslöken fint.
8. Skiva upp det stekta ankbröstet.
9. Toppa pannkakorna med anka, gurka, morot och purjolök. Ringla hoisinsås på och vik ihop.