Krispig nudelpannkaka med kål och grönsaker
Publicerat:
2024-01-16En komplett måltid i en stekpanna. Denna lätta grönsaks- och nudelpannkaka är utmärkt till lunch, brunch eller middag.
Ingredienser
4portioner
- 100gvetemjöl
- 1,5dlvatten
- 0,5tsksalt
- 2ägg
- 300gsnabbt blötlagda nudlar
- 200gstrimlad vitkål
- 1strimlad morot
- 3skivade salladslökar
- 1fint hackad vitlöksklyfta
- 1tumme finhackad ingefära
Till stekning
- 1tsksesamolja
- 2mskrapsolja
Till servering
- Hoisin- eller teriyakisås
Så lagar du
- Vispa ihop mjöl, vatten och salt och äggen till en jämn smet.
- Vänd ner nudlar, kål, morot, vitlök, ingefära och det mesta av vårlöken, blanda försiktigt tills smeten är jämnt täckt.
- Hetta upp oljan i en non-stick stekpanna och häll i pannkaksblandningen och stek på medelvärme i 5-6 minuter tills den är gyllene.
- Vänd försiktigt upp pannkakan på en tallrik och lägg sedan tillbaka i pannan och stek i ytterligare 5-6minuter tills den är helt genomstekt.
- Skjut upp på ett serveringsfat och ringla över lite hoisin eller teriyakisås Strö över resten av vårlöken och skär i klyftor för servering.
- Servera med en liten sallad på sidan och om du vill lyxa till det lite extra så servera med en klick chili majonnäs.