Krispig nudelpannkaka med kål och grönsaker

Nudelpannkaka

Publicerat:

En komplett måltid i en stekpanna. Denna lätta grönsaks- och nudelpannkaka är utmärkt till lunch, brunch eller middag.

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    vetemjöl
  • 1,5dl
    vatten
  • 0,5tsk
    salt
  • 2
    ägg
  • 300g
    snabbt blötlagda nudlar
  • 200g
    strimlad vitkål
  • 1
    strimlad morot
  • 3
    skivade salladslökar
  • 1
    fint hackad vitlöksklyfta
  • 1
    tumme finhackad ingefära

Till stekning

  • 1tsk
    sesamolja
  • 2msk
    rapsolja

Till servering

  • Hoisin- eller teriyakisås

Så lagar du

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt och äggen till en jämn smet.
  2. Vänd ner nudlar, kål, morot, vitlök, ingefära och det mesta av vårlöken, blanda försiktigt tills smeten är jämnt täckt. 
  3. Hetta upp oljan i en non-stick stekpanna och häll i pannkaksblandningen och stek på medelvärme i 5-6 minuter tills den är gyllene. 
  4. Vänd försiktigt upp pannkakan på en tallrik och lägg sedan tillbaka i pannan och stek i ytterligare 5-6minuter tills den är helt genomstekt.
  5. Skjut upp på ett serveringsfat och ringla över lite hoisin eller teriyakisås Strö över resten av vårlöken och skär i klyftor för servering. 
  6. Servera med en liten sallad på sidan och om du vill lyxa till det lite extra så servera med en klick chili majonnäs.

Dela det här receptet med dina vänner!