Krispig taco med algcreme och grön salsa
Ingredienser
4portioner
- 2stkålrabbi
- 1dlfärskost
- 1stSjögräs-ark (nori)
- salt & peppar
- 100glöjrom
- 1ststängel av stjälkselleri
- 10cmgurka
- 1stschalottenlök
- 1kvist(ar)persilja (finhackad)
- 1stgrön chili
- 1msksherryvinäger
- koriander
- salt & peppar
Så lagar du
- Blanda färskosten med smulad alg, smaka av med salt och peppar.
- Skala och tärna gurka, silverlök, selleri och grön chili fint.
- Blanda ihop och smaka upp med sherryvinäger, lime saft /cest, persilja, salt och peppar.
- Putsa till kålrabbin och tvätta den, skiva i 2 mm tunna skivor, gärna med mandolin.
- Placera ut kålrabbiskivorna på skärbrädan och börja bygga med en klick färskost mitt på varje skiva, fortsätt med grön salsa och avsluta med löjrom och en korianderkvist.