Krispig taco med algcreme och grön salsa

Ett stort uppläggningsfat med sju runda tacos på. På varje tacos ligger grön salsa, dekorerad med löjrom, hackad rödlök och en kvist koriander.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    kålrabbi
  • 1dl
    färskost
  • 1st
    Sjögräs-ark (nori)
  • salt & peppar
  • 100g
    löjrom
  • 1st
    stängel av stjälkselleri
  • 10cm
    gurka
  • 1st
    schalottenlök
  • 1kvist(ar)
    persilja (finhackad)
  • 1st
    grön chili
  • 1msk
    sherryvinäger
  • koriander
  • salt & peppar

Så lagar du

  1. Blanda färskosten med smulad alg, smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och tärna gurka, silverlök, selleri och grön chili fint. 
  3. Blanda ihop och smaka upp med sherryvinäger, lime saft /cest, persilja, salt och peppar.
  4. Putsa till kålrabbin och tvätta den, skiva i 2 mm tunna skivor, gärna med mandolin.
  5. Placera ut kålrabbiskivorna på skärbrädan och börja bygga med en klick färskost mitt på varje skiva, fortsätt med grön salsa och avsluta med löjrom och en korianderkvist.

Dela det här receptet med dina vänner!