Hallonblondies med rostad vit choklad och cheesecakeswirl
Publicerat:
2023-08-22Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Smaken av solmogna hallon, karamell, cheesecake och rostad vit choklad möts i en kaka som smakar sommar. Blondies är som namnet antyder en ljus variant av brownies och passar lika bra till fika som dessert. Kanske med en klick vispad grädde, glass och extra hallon till?
Ingredienser
15portioner
Hallonfyllning
- 100ghallon
- 1mskströsocker
Cheesecakefyllning
- 150gnaturell färskost
- 1mskråsocker
- 2mskvetemjöl
- 1stägg
Blondies
- 175gsmör
- 200gljust muscavado
- 100gråsocker
- 100gvit choklad, i bitar
- 3stägg
- 200gvetemjöl
- 0,5tskbakpulver
Topping
- 50gvit choklad, i bitar
Så lagar du
- Gör hallonfyllningen: Sjud hallon och socker 10 minuter, låt svalna.
- Börja med smeten till blondies. Smält ihop smör, socker och vit choklad, låt svalna.
- Vispa ihop samtliga ingredienser till cheesecakefyllningen.
- Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme.
- Vispa ner ett ägg i taget i smörsmeten, sikta ner mjöl och bakpulver. Häll i en smord, bröad form eller bakpapper 20x30 cm.
- Klicka på cheesecakesmet och hallon gör ett mönster med en sked eller bordskniv. Strö på vit choklad.
- Grädda mitt i ugnen tills kakan har stelnat på ytan men fortfarande är mjuk inuti, det tar cirka 30-35 minuter. Den ska inte vara för kladdig, men viktigt att inte grädda för länge heller. Så passa den mot slutet.
- Ta ut och låt svalna helt, ställ i kyl och skär sedan i bitar.
- Servera som den är, kanske vill du pudra florsocker över och garnera med hallon, vispad grädde och mynta? Eller servera som en dessert med vaniljglass. Kakan går bra att frysa.