Krämig köttfärssoppa med dill
Publicerat:
2024-01-31Tillagningstid:
Smakrik, mättande och värmande. Den här krämiga soppan är en vinnare och passar lika bra som middag, bjudmat och lunchlåda. Du kan med fördel förbereda den och koka en stor sats som håller hela veckan. Eventuella rester går bra att frysa in.
Ingredienser
4portioner
- 2gula lökar
- 2morötter
- 250gfärs, valfri
- 0,5dltomatpurè
- 3potatisar, skalade och hackade
- 1 mskmskfransk senap
- 2tskmörk soja
- 1buljongtärning, grönsaks eller höns
- 1litervatten
- 2dlgrädde, valfri fetthalt, men kokbar
- 400gfrysta blandade grönsaker
- 0,5dldill hackad fryst
- smör/olja till stekning
- salt och peppar
Så lagar du
- Skala och mixa lök och morötter till bitar i matberedare med kniv. Om du inte har en matberedare så går det lika bra att hacka eller riva för hand.
- Stek färs, lök och morötter i smör tills det börjar få färg, klicka i tomatpuré mot slutet.
- Tillsätt potatis, senap, soja, buljong och vatten.
- Låt sjuda 15 minuter, tillsätt grädde och grönsaker. Späd med mer vatten om du önskar lösare konsistens. Sjud tills allt har lagom tuggmotstånd.
- Smaka av med dill, salt och peppar. (tips: tillsätt 2 dl torkade röda linser i steg 3 om du önskar).