Röd currygryta

Röd currygryta

Publicerat:

En rödcurrygryta med smaker från det thailändska köket.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 4st
    kycklingfilé
  • 4st
    scharlottenlök
  • 7cm
    galangal
  • 7cm
    ingefära
  • 5msk
    röd currypasta
  • 2st
    citrongräs
  • 1msk
    palmsocker
  • 1liter
    kokosmjölk
  • 10st
    limeblad
  • 5msk
    fisksås
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 3st
    lime
  • 1/2paket
    jasminris

Så lagar du

  1. Skär schalottenlök, galangal och ingefära i lika bitar.
  2. Häll lite kokosfett i pannan och fräs schalottenlök galangal, ingefära.Tillsätt sedan röd currypasta. 
  3. Skölj och skär kycklingen i bitar och lägg i pannan tillsammans med löken.
  4. Häll på kokosmjölk, palmsocker, limeblad och fisksås och låt koka upp i cirka 10 minuter.
  5. Servera i en skål toppa med lime, koriander och hackad chili tillsammans med jasminris. 
     

Dela det här receptet med dina vänner!