Röd currygryta
Publicerat:
2022-11-22En rödcurrygryta med smaker från det thailändska köket.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 4stkycklingfilé
- 4stscharlottenlök
- 7cmgalangal
- 7cmingefära
- 5mskröd currypasta
- 2stcitrongräs
- 1mskpalmsocker
- 1literkokosmjölk
- 10stlimeblad
- 5mskfisksås
- 1kruk(or)koriander
- 3stlime
- 1/2paketjasminris
Så lagar du
- Skär schalottenlök, galangal och ingefära i lika bitar.
- Häll lite kokosfett i pannan och fräs schalottenlök galangal, ingefära.Tillsätt sedan röd currypasta.
- Skölj och skär kycklingen i bitar och lägg i pannan tillsammans med löken.
- Häll på kokosmjölk, palmsocker, limeblad och fisksås och låt koka upp i cirka 10 minuter.
- Servera i en skål toppa med lime, koriander och hackad chili tillsammans med jasminris.