Ingredienser
6portioner
- 1paketstora rispapper (innehåller ca 32 st)
- 150gtunna glasnudlar
- 2stmorötter
- 1stgurka
- 1ströd paprika
- 1klyfta(or)rödkål
- 2stsalladslök
- 1kruk(or)thaibasilika
- 2-3kvist(ar)pepparmynta
- 1kruk(or)koriander
Så lagar du
Blanda först alla ingredienserna till sojadippsåsen, se recept här intill. Täck och ställ i kylen.
Förbered sedan alla grönsaker. Hacka allting i tunna stavar, strimla kålen.
Glasnudlarna: Koka upp vatten, lägg i nudlarna, stäng av värmen och låt stå i 5 min. Sila av nudlarna och skölj med kallt vatten. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax. Låt nudlarna rinna av ordentligt i en sil.
Använd en fuktig kökshandduk, träskärbräda eller bakplåtspapper som underlag när du ska rulla vårrullarna, detta för att dom inte ska fastna. Doppa rispappret i varmt vatten (ej kokhett) nån sekund. Rispappret kommer fortfarande vara lite hård och det är ok, den mjuknar snabbt när du väl ha fyllt den. Rispapperet ska dock inte vara för hårt och svår att jobba med. Lägg rispapperet på kökshandduken eller bakplåtspapper, ha i fyllning efter smak, tänk på att inte överdriva med fyllningen, då blir dom svåra att rulla. Lägg vårrullarna på en bricka och ställ dom inte för tätt ihop, då fastnar dom i varandra. Servera med dippsås och njut!