Goi coun - vietnamesiska vårrullar

Vårrullar, sås och chili på en tallrik.

Ingredienser

6portioner

  • 1paket
    stora rispapper (innehåller ca 32 st)
  • 150g
    tunna glasnudlar
  • 2st
    morötter
  • 1st
    gurka
  • 1st
    röd paprika
  • 1klyfta(or)
    rödkål
  • 2st
    salladslök
  • 1kruk(or)
    thaibasilika
  • 2-3kvist(ar)
    pepparmynta
  • 1kruk(or)
    koriander

Så lagar du

Blanda först alla ingredienserna till sojadippsåsen, se recept här intill. Täck och ställ i kylen.

Förbered sedan alla grönsaker. Hacka allting i tunna stavar, strimla kålen.
Glasnudlarna: Koka upp vatten, lägg i nudlarna, stäng av värmen och låt stå i 5 min. Sila av nudlarna och skölj med kallt vatten. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax. Låt nudlarna rinna av ordentligt i en sil. 

Använd en fuktig kökshandduk, träskärbräda eller bakplåtspapper som underlag när du ska rulla vårrullarna, detta för att dom inte ska fastna. Doppa rispappret i varmt vatten (ej kokhett) nån sekund. Rispappret kommer fortfarande vara lite hård och det är ok, den mjuknar snabbt när du väl ha fyllt den. Rispapperet ska dock inte vara för hårt och svår att jobba med. Lägg rispapperet på kökshandduken eller bakplåtspapper, ha i fyllning efter smak, tänk på att inte överdriva med fyllningen, då blir dom svåra att rulla. Lägg vårrullarna på en bricka och ställ dom inte för tätt ihop, då fastnar dom i varandra. Servera med dippsås och njut!

Dela det här receptet med dina vänner!