Vispad feta

På ett grönt fat ligger en halv butternut pumpa, en sötpotatis, en rödbeta, två palsternackor och en morot. Alla är skivade som hasselbackspotatis och är märkbart mjuka från att blivit tillagade i ugnen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt tillbehör till rotsaker.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    fetaost
  • 1dl
    grekisk yoghurt
  • 0,5st
    citron (valfritt)
  • 1msk
    finhackad dill, mynta (eller 2 tsk torkad oregano)
  • olivolja

Så lagar du

  1. Lägg fetaost, grekisk yoghurt, zest från en halv citron och lite juice i en mixer eller skål. 
  2. Vispa eller mixa fetaosten slät. 
  3. Vänd i örter och låt röran kallna i kylen en stund. 
  4. Ringla olivolja över vid servering.

Dela det här receptet med dina vänner!