Rostad dessertpumpa

På en rosa assiet ligger en "klyfta" av en pumpa, toppad med vispgrädde, vi kan ana kanel på pumpan.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enklare variant av pumpapaj går inte att hitta.

Ingredienser

12portioner

  • 1,2kg
    pumpa (mellanstor klassisk orange, rund pumpa)
  • 25g
    smör
  • 0,5dl
    rörsocker (strösocker funkar också)
  • 2tsk
    kanel

Serveringsförslag

  • grädde eller glass
  • flingsalt

Kolasås

  • 1dl
    vispgrädde
  • 1dl
    ljus sirap
  • 1dl
    farinsocker eller strösocker

Så lagar du

Pumpan:

1. Värm ugnen till 200°, över och undervärme. 
2. Dela pumpan i mitten, kärna ur och rensa. Dela pumpan i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
3. Pensla klyftorna med smält smör, strösocker och kanel över. 
4. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. 
5. Servera med glass/grädde, kolasås och flingsalt.

Kolasås:

1. Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka samman på spisen i ca 5-7 minuter, tills den tjocknar och blir trögflytande. 
2. Låt kallna i rumstemperatur

Dela det här receptet med dina vänner!