Rostad dessertpumpa
Publicerat:
2024-10-22Tillagningstid:
En enklare variant av pumpapaj går inte att hitta.
Ingredienser
12portioner
- 1,2kgpumpa (mellanstor klassisk orange, rund pumpa)
- 25gsmör
- 0,5dlrörsocker (strösocker funkar också)
- 2tskkanel
Serveringsförslag
- grädde eller glass
- flingsalt
Kolasås
- 1dlvispgrädde
- 1dlljus sirap
- 1dlfarinsocker eller strösocker
Så lagar du
Pumpan:
1. Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
2. Dela pumpan i mitten, kärna ur och rensa. Dela pumpan i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Pensla klyftorna med smält smör, strösocker och kanel över.
4. Baka mitt i ugnen i ca 25 min.
5. Servera med glass/grädde, kolasås och flingsalt.
Kolasås:
1. Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka samman på spisen i ca 5-7 minuter, tills den tjocknar och blir trögflytande.
2. Låt kallna i rumstemperatur