Saffransomelett
Publicerat:
2020-12-15Tillagningstid:
Omelett smaksatt med saffran och toppad med crème fraiche och löjrom.
Ingredienser
2 - 3portioner
- 3stägg
- 1/2dlmjölk
- 0,5gmortlad saffran
- 1tsksalt
- 1krmpeppar
- 1krmchili flakes
- 1/2dlcrème fraiche
- 2 msksmör
Så lagar du
1. Värm mjölken till max 60 grader.
2. Mortla saffran och lägg i den varma mjölken.
3. Blanda i ägget och skaka eller vispa ihop blandningen.
4. Hätta upp en panna med smör och stek omeletten i den snabbt.
5. Klicka på löjrom och crème fraîche. Krydda med peppar, chili flakes och ev. lite salt.
Tips
Ska du du laga denna omelett ute på elden, så värm upp mjölken tillsammans med det mortlade saffranet, kläck äggen i en termos och blanda med salt peppar. Häll allt i en termos.
Saffran måste man både mortla och lösa upp i varm vätska. Detta för att få ut alla smaker och den fantastiska färgen.