Scones
Publicerat:
2022-11-11Tillagningstid:
Lyxa till adventsfirandet eller julfrukosten med nybakta scones.
Ingredienser
- 7,5dlvetemjöl
- 0,5tsksalt
- 1,5tskbakpulver
- 0,5dlråsocker
- 125gkallt smör
- 1stägg
- 2dlmjölk
Smaksättning
- ägg, mandelspån och råsocker till pensling
- 2stcitroner, bara skalet
- 1dlvetemjöl
- 1,5dlblåbär
- 1paketsaffran
- 100gmörk choklad
Tillbehör
- muffinsformar
- sylt
- färskost
Så lagar du
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
- Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
- Vispa samman ägg och mjölk.
- Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg, tillsätt 1 dl extra vetemjöl och rivet citronskal i degen (ej till saffrans scones och choklad scones).
- Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
- Vik försiktigt in blåbären eller chokladen i degen utan att de mosas sönder.
- Lägg dem i muffinsformar på en plåt och pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.
- Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Servera med sylt och färskost.