Anna Swenn Larsson hade ett tufft förstaåk i Meribels slalom. Foto: Herald Steiner/Gepa Pictures/Bildbyrån

Anna Swenn Larsson långt efter i Meribels slalom

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn blev tia i säsongens sista världscupslalom.

Hon hade ett tufft förstaåk, och lyckades inte avancera i det andra.

– Jag är besviken. Det är tråkigt att inte få till det. Nu är det bara att ladda inför nästa säsong, säger hon.

Bortsett från en tredjeplats i Kranjska Gora i januari har Anna Swenn Larsson haft en ganska tung säsong.

I OS blev det en niondeplats, och i två av de tre senaste världscuptävlingarna – senast i Åre förra veckan – har hon kört ur.

Tionde plats

Det gjorde hon inte i dag, vid världscupen i franska Meribel. Hon slutade tia, samma placering som hon hade redan efter det första åket. Efteråt var hon besviken, både med dagen och säsongen.

– Det har varit mycket stolpe ut. Jag har varit på väg mot något bra flera gånger i år, som i Åre och Schladming där jag åkt ur. Men det har som sagt varit mycket stolpe ut. Nästa år kanske det blir stolpe in, sade hon till TV6.

Sloveniens Andreja Slokar tog sin första slalomseger i världscupen, då hon körde upp sig från den sjätteplats hon hade efter det första åket. Hon var 48 hundradelar före Lena Dürr, som var snabbast i det första åket. Anna Swenn Larsson var 1.80 efter Slokar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.