David Åhman och Jonathan Hellvig vinner i Brasilien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Volleyballworld

Åhman/Hellvig vann svängig gruppfinal

Uppdaterad
Publicerad

I sin första turnering sedan OS-guldet har Jonatan Hellvig och David Åhman inlett sin jakt på en ny titel på världstouren på allra bästa sätt. I dag följde de upp segern från i går med två nya – och är nu klara för slutspel som gruppvinnare i Brasilien.

Svenskduon vann till slut en riktigt svängig gruppfinal på världstouren i brasilianska Joao Pessoa mot hemmaspelarna Arthur/Adrielson med klara 2-0 (21-18,21-17).

Men siffrorna ljuger en aning. I första set var svenskarna stabila och spelade ut de brasilianska paret men i det andra setet fick vi plötsligt se en mängd egna misstag av de svenska världsettorna.

Brasilien tog bl.a fem raka poäng efter en rad enkla svenska anfallsmissar och gick upp i en fyrabollsledning 13-9. Men Åhman och Hellvig hittade tillbaka efter en time out och svarade sedan själva för ett matchvinnande ryck med åtta raka poäng. Jonatan Hellvig imponerade i blockspelet och David Åhman grävde upp flera svåra bollar i försvar.

Tidigare idag vann det svenska paret mot tjeckiska paret Sepka/Sedlak med 2-0 i set (21-12,21-17).

Som vinnarna i gruppen slipper Åhman/Hellvig spela åttondelsfinal utan går direkt till kvartsfinal på lördag kväll.

Bilder från segern mot Tjeckien

Jonatan Hellvig i Brasilien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Volleyballworld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.