• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Foto: Bildbyrån

Björn Eriksson: ”Det här känns jätteskönt”

Publicerad

Idag meddelade regeringen att även ungdomar i gymnasieåldern får delta i organiserad träning. Det glädjer Riksiidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

– Det här känns jätteskönt, säger han till SVT Sport.

Tidigare gick gränsen för vilka som fick träna vid ungdomar födda 2005, men idag valde man att höja den till 2002.

– Det här känns jätteskönt eftersom det här är diskussioner som har pågått ända sedan man tog det positiva beslutet om barn under 15 år, säger Eriksson.

Corona och idrott

Varför var det här beskedet viktigt?

– Därför att det är i den här gruppen, ungdomar i gymnasieåldern, man tappar eller behåller ungdom. Om de har fortsatt träningsförbud så ser vi i våra siffror att många också lämnar oss. Det är inte bra för oss, inte bra för folkhälsan och inte bra för äldre tonåringar. På det sättet var det här en mycket välkommen julklapp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet