Primoz Roglic kopplade grepp om Vueltan där blott två etapper återstår.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Primoz Roglic vann etappen och övertog ledartröjan i Vueltan Foto: Javier Lizon

Primoz Roglic vann etappen och övertog ledartröjan i Vueltan: ”Skönt att leda”

Uppdaterad
Publicerad

Primoz Roglic vann den 19:e etappen av Vueltan och övertog ledningen och är i position att ta sin fjärde totalseger i tävlingen.

– Det är skönt att leda med så mycket, bättre än att vara fem minuter bakom. Drottningetappen (tävlingens tuffaste) kommer i morgon och den kommer att bli superhård, säger slovenen Roglic till Eurosport.

Roglic, som vann Vueltan eller Spanien runt, tre år i rad 2019-2021 var ett tag i tävlingen nästan fem minuter efter totalledande Ben O'Connor och hade jagat ner det till fem sekunder inför dagens etapp – den tredje som han vann i årets upplaga.

I den sista tunga stigningen upp mot målet tryckte Roglic till och drygade ut försprånget till konkurrenterna som inte orkade följa på den smala vägen till till Alto de Moncavillo efter 173,5 km.

Ben O'Connor besviken

Under lördagen väntar en tuff bergsetapp med sju stigningar och loppet avslutas med ett individuellt platt tempolopp över 24,6 km i Madrid på söndag. I båda dessa lopp är det fördel Roglic gentemot Ben O'Connor som nu är distanserad med 1.54 i totalen och har fått flytta ner till andraplatsen.

– Jag hade inte förväntat mig att vara på dålig så slutet. Jag gjorde i alla fall ett försök och det är två viktiga dagar som återstår av tävlingen, säger O'Connor som i första hand får inrikta sig på att klara sig kvar på pallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.