Wout van Aert

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se cykelstjärnans krascher i spelaren ovan. Foto: Eurosport/Max

Wout van Aert lägger ner säsongen efter svåra kraschen – får intravenös antibiotika

Uppdaterad
Publicerad

Den belgiske stjärncyklisten Wout van Aerts säsong är över. Sviterna efter den svåra kraschen i tisdagens etapp av Vueltan sätter stopp för vidare cyklande i år.

”van Aert stannar på sjukhuset i Belgien, där han kommer att få intravenös antibiotika för att minimera risken för infektion”, säger hans stall Visma i ett uttalande.

van Aert hade vunnit tre etapper av Vueltan och ledde både poängpristävlingen och bergspristävlingen när han kraschade in i en bergvägg i en utförsbacke med 50 km kvar av den 16:e etappen.

Han skrapade sig blodig över höger sidas arm och ben och hade svåra smärtor. Under gårdagen kommunicerade stallet ut att inget var brutet men att såret krävde noggrann behandling.

”Han kommer nu att ta en paus för att återhämta sig helt innan han försiktigt siktar in sig på nästa säsong”, fortsätter stallet.

van Aert tog ett brons i Paris-OS och var en av favoriterna i VM i Zürich om två veckor. Belgaren har fem VM-silver i landsvägscykling i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.