Lotte Kopecky kraschade och vann

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lotte Kopecky vann ett stort etapplopp i Nederländerna trots en svår krasch. Foto: Eurosport Cycling/TT Nyhetsbyrån

Världsmästaren Lotte Kopecky vann trots den svåra kraschen: ”Förväntade mig inte så bra ben”

Uppdaterad
Publicerad

Lotte Kopecky följde upp VM-segern i linjeloppet med att vinna ett stort etapplopp i Nederländerna. Detta trots en svår krasch under lördagen.

– Det har varit en speciell vecka, säger Kopecky.

Det var en kilometer före målgången i lördags som Kopecky och flera andra cyklister kraschade svårt. Belgiskan hade svåra smärtor och blev uppskrubbad och ådrog sig blåmärken. Hon åkte i mål med trasig dräkt men undersökningen visade inga frakturer eller hjärnskakning.

Det var osäkert om Kopecky skulle komma till start till den sjätte och avslutande av etappen Simac Ladies Tour under söndagen i Arnhem, Nederländerna.

Kopecky kom inte bara till start utan vann även etappen och tävlingen totalt.

Magnus Bäckstedts dotter trea

– Efter den svåra kraschen i lördags förväntade jag mig inte att ha så pass bra ben, säger Kopecky till det egna stallet Worx.

Noterbart är att brittiskan Zoe Bäckstedt, dotter till den förre svenske stjärncyklisten Magnus Bäckstedt, vann en etapp och slutade trea totalt.

28-åriga Kopecky är en av tidernas mest meriterade cyklister med dubbla VM-guld i linjelopp i år och förra året, OS-brons i samma gren från Paris och vann EM-tempot tidigare i höst. Lägg där till tolv VM- och EM-guld i bancykling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.