AIK IFK Göteborg

Se AIK:s avgörande mål mot IFK Göteborg i 96:e minuten. Foto: Max

AIK klättrar upp på Europaplats efter sen seger mot Göteborg

När Sebastian Ohlsson kvitterade för Göteborg i den 88:e minuten såg det ut som AIK skulle missa chansen att gå upp på Europaplats – men Benjamin Tiedemann Hansens nick-mål i den 96:e (!) minuten säkrade segern för Stockholmslaget.

– Jag har inte fått avgöra en så här viktig match förut så när jag såg att bollen gick i mål blev jag helt rörd, säger matchvinnaren Tiedemann Hansen till SVT Sport.

Efter Djurgårdens derbyförlust mot Hammarby var manegen krattad för att AIK skulle gå upp på Europaplats efter seger borta mot Göteborg.

På ett inkast i den 31:a minuten sköt Eskil Edh inte en utan två gånger innan bollen, via Dino Besirovic, landade i mål och resulterade i ledning för gästande AIK.

Hemmalaget kämpade för en kvittering och i den 88:e minuten spelade Ramon Pascal Lundqvist fram till Sebastian Ohlsson som satte 1–1- målet.

Men gästerna skulle inte släppa Europaplatsen så lätt. I den 96:e minuten säkrade Benjamin Tiedemann Hansen segern med ett nick-mål. Och situationen var inövad.

– Vi kollade på att de ofta går med alla man i egen box. Celina skulle faktiskt haft den mitt på planen men Santos täckte honom, då går Celina djupt och chippar in en väldigt bra boll. Applåder till Celina, säger Tiedemann Hansen.