• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Se AIK:s mål mot Västerås – Besirovic med kanonträff Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

AIK slog Västerås – första segern för nye tränaren Mikkjal Thomassen

Mikkjal Thomassen fick en mardrömsstart som tränare för AIK, med två raka förluster mot Gais.
Men i dag kom den efterlängtade första segern.
Den gjorde det efter att Dino Besirovic fått till en kanonträff på volley.
Det ledde till en 2–1-seger borta mot Västerås.

AIK hade en tuff första halva av den allsvenska säsongen, och inte heller höstsäsongen har börjat bra.

Den nye tränaren Mikkjal Thomassen inledde sin tid som AIK-tränare med två raka förluster mot Gais, men i dag fick han för första gången fira tre poäng med sitt nya lag.

Slog till på volley

Det blev nämligen 2–1 för AIK mot Västerås, efter att samtliga mål gjorts i den första halvleken.

Matchens höjdpunkt var målet som visade sig bli matchavgörande, och kom efter en dryg halvtimme.

Västerås nickade ut en boll från straffområdet, men Dino Besirovic slog till på volley från straffområdeslinjen – i mål.

– Bollen kom bra och jag behövde bara skjuta, säger han till Max.

Pittas nära 3–1

Västerås reducerade innan pausvilan, men nådde aldrig någon kvittera.

Istället var det AIK som var närmare en utökning. Allra närmast var Ioannis Pittas, som var fri från halva planen. Hans bolltoucher när han närmade sig mål var dock svaga, och Västerås målvakt Anton Fagerström kunde rädda. Pittas fick även ett jätteläge på returen, men då kunde försvararen Herman Magnusson – som låg ner på backen – få upp benen och rädda Pittas avslut.

– Vi hade bra chanser för att göra tre mål, men det viktigaste var att vi tog tre poäng, säger Dina Besirovic, som var väldigt nöjd med de tre poängen.

– Vi kommer från en tuff tid med förlust de två senaste matcherna. Vi behövde vinna denna match och sa innan matchen att vi måste göra allt för att ta tre poäng.