Rio Ferdinand och Sir Alex Ferguson. Foto: BILDBYRÅN

Alex Fergusons hälsning efter hjärnblödningen

Uppdaterad
Publicerad

Sir Alex Ferguson, som tränade Manchester United under smått otroliga 27 år, drabbades i våras av en hjärnblödning. Nu har han gjort sitt första offentliga uttalande.

– Jag kommer att komma tillbaka senare under säsongen för att titta på laget, säger han till Mancherster Uniteds Twitter-konto.

Det var den 5 maj i år som Manchester United-ikonen Sir Alex Ferguson, 76, drabbades av en hjärnblödning.

Den legendariske tränaren, som tränade laget mellan 1986 och 2013, opererades akut och var kvar på sjukhuset i en månads tid.

I det första officiella uttalandet från Sir Alex tackar han i en video, som publicerats på Manchester Uniteds Twitter-konto, för det stöd han fått. Han hyllar även sjukvården och dess personal som räddade livet på honom.

– Jag vill tacka för allt stöd och all medicinsk personal. Tro mig, utan deras fantastiska vård hade jag inte suttit här i dag. Så stort tack från mig och min familj. Jag känner mig tacksam över alla meddelanden jag fått världen över som önskar mig allt det bästa, säger Ferguson.

Sir Alex verkar dock inte ha några planer på att hålla sig borta från Old Trafford.

– Jag kommer att komma tillbaka senare under säsongen för att titta på laget. Men fram till dess önskar jag all lycka till José (Mourinho) och alla spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.