Foto: Bildbyrån

Efter avhoppen: Super League ser över hur ligan kan omformas

Uppdaterad
Publicerad

Flera klubbar har valt att dra sig ur Super League.

Nu kommer ligan att se över hur projektet kan omformas.

”Under rådande förutsättningar kommer vi att omvärdera vilka steg som måste tas för att omforma projektet”, skriver ligan i ett uttalande.

Bara några dagar efter att Super League lanserades håller det nystartade projektet på att upplösas. Alla sex tilltänkta klubbar i Premier League har valt att dra sig ur och enligt rykten är flera lag i Italien och Spanien på väg att följa.

I ett uttalande natten till onsdagen skriver Super League att man nu bestämt sig för att se över hur projektet kan omformas.

”Under rådande förutsättningar kommer vi att omvärdera vilka steg som måste tas för att omforma projektet med målet att erbjuda fansens den bästa möjliga upplevelsen och samtidigt stärka den solidariska utbetalningen mellan klubbarna”.

Juventus president Andrea Agnelli är stridslysten.

– Det finns en blodsed bland våra klubbar och vi kommer att fortsätta driva det här framåt, säger Agnelli efter de engelska avhoppen till la Repubblica.

Dominerar förstasidorna i England

Super League har mött stor kritik sedan lanseringen sent i söndags. SVT:s reporter på plats i London, Jonas Sverin, berättar att PL-klubbarnas avhopp är dagens stora nyhet.

– Det här dominerar förstasidorna i alla engelska tidningar och det har det gjort hela den här veckan. Man skriver att det här är en seger för fansen mot miljardärägarna. Det är hurrarop i dag, säger Sverin i SVT:s Morgonstudion.

Super League ska innehålla tolv europeiska storklubbar från Storbritannien, Italien och Spanien. Ligan ska vara stängd och spelas parallellt med de inhemska ligorna.

KLIPP: Alla PL-klubbar drar sig ur Super League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.