Elfsborg firar segern mot Roma hemma i Borås.

Se ett sammandrag från matchen i spelaren. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Elfsborg skräll-vann mot Roma i Europa League

Elfsborg chockade den italienska storklubben Roma.

Med ett straffmål av Michael Baidoo segrade Boråslaget i Europa League-mötet.

– Vi gör en jättefin match, vi förtjänar att vinna, det känns helt underbart, säger Gustav Henriksson till SVT Sport.

Efter hands inne i straffområdet av Romas Tommaso Baldanzi klev Michael Baidoo fram och placerade en kylig straff till 1–0 för Elfsborg.

Med uppoffrande försvarsspel från bland annat Gustav Henriksson och Niklas Hult lyckades hemmalaget hålla ställningen till slutsignal trots vassa attacker från gästerna.

– Viktigast är såklart att vinna men extra kul när man får göra en bra insats också, säger inhopparen Gustav Henriksson.

”Kommer snackas om i 20 år”

Per Frick hade svårt att ta in segern.

– Att lyckas vinna med 1-0 idag och stå ut den där sista pressen som de har, det är otroligt, det värmer i Elfsborgshjärtat, säger Frick.

Kan du sätta den här segern i Elfsborgsperspektiv?

– Enda sen man kom hit som junior för 16 år sen har man hört historierna om Valencia, Lazio och Napoli men det är ju idel förluster. Nu kommer det här snackas om i 20 år att vi slog Roma, det är svårt att beskriva och svårt att ta in att Elfsborg gör det.

Tränaren: ”Konstig match för oss”

Romas tränare Ivan Jurić ställde upp med en reservbetonad elva i Borås, och det straffade sig.

– Det var en konstig match för oss. Vi tog bollen och startade kontringar men vi brast i de sista bitarna, säger Jurić.

Samtidigt ville han inte antyda att de hade blivit tagna på sängen av hemmalagets insats.

– Nej, jag visste att de spelade aggressivt och att de skulle vänta in oss. De spelade på kontringar och fick några bra chanser. Vi har inga ursäkter.