Kalipha Jawla

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar P18-landslagets Kalipha Jawla om att flera spelare fått ta emot rasism på sociala medier. Foto: Bildbyrån/Tik Tok

Flera i P18-landslaget utsatta för rasism på sociala medier: ”Man blir ledsen”

Publicerad

Spelare i P18-landslaget publicerade ett klipp på sig själva dansades på sociala medier.

Då fick de ta emot rasism.

– Klart man blir ledsen, säger Kalipha Jawla till SVT Sport.

Det svenska P18-landslaget är samlat i spanska Oliva. Här har man spelat två matcher, mot Japan och USA, och en återstår.

Emellanåt roar sig spelarna. Bland annat genom att dansa.

Kalipha Jawla har publicerat ett klipp på sociala medier där han och tre lagkamrater syns dansa.

Klippet har fått flera rasistiska kommentarer.

– Det är allt möjligt om att vi ska åka hem och frågor om varför det är så många mörka i landslaget. Men vi alla här känner att vi är svenskar och jag hoppas att vi blir accepterade för det. De får skriva hur mycket de vill, det ger mig bara bensin att fortsätta göra mål, säger 18-årige Jawla, till vardags i Djurgården.

Vad känner man?

– Man blir ju ledsen, men det är inget som påverkar mig. Jag spelar för Sverige och älskar Sverige. De får tycka vad de vill.

Förbundskaptenen Andreas Pettersson har inte sett klippet eller kommentarerna men fördömer rasismen.

– Om det är på det viset så är det någonting som inte är acceptabelt på något sätt. Kalipha är en superfin kille och jag blir ledsen för hans skull. Jag ska prata med honom och stötta honom om det behövs, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.