Barcelona Hammarby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Fridolina Rolfös mål i Barcelonas storkross mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö målskytt när Barcelona krossade Hammarby i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Förlust i första gruppspelsmatchen.

Men mot Hammarby tog Barcelona revansch – och det rejält.

Fridolina Rolfö avslutade den sanslösa krossen med att sätta 9–0 på straff.

– Det är ren och skär utklassning, konstaterar SVT Sports expert Hanna Marklund i SVT:s sändning.

Det regerande mästarlaget Barcelona åkte på en tung förlust i den första gruppspelsmatchen borta mot Manchester City i Champions League.

Mot Hammarby kom laget ut bestämt och det var inget snack om saken.

Redan i den tionde minuten stod hemmalaget för ett fint anfallsspel innan Caroline Graham Hansen avslutade med att sätta bollen i nät. Barcelona gick till paus med en 3–0-ledning efter att Alexia Putellas, helt omarkerad i straffområdet, kunnat nicka in det tredje målet.

– Det ser man i efterhand att det är en otroligt tuff match. Det känns som att de är tre-fyra spelare fler på planen ibland, säger Jonna Andersson till SVT Sport efter första halvlek.

Fridolina Rolfö straffmålskytt

Sedan rann det iväg ytterligare i den andra halvleken. I den 58:e minuten gjorde Claudia Pina sitt andra mål i matchen vilket innebar 5–0. Graham Hansen hann även hon sätta sitt andra för kvällen och Fridolina Rolfö avslutade den sanslösa krossen med att sätta 9–0 på straff i matchminut 90.

– Vi gör en jättebra match. Den största skillnaden är tekniska och taktiska färdigheten. Man är ett steg före och har hög spelförståelse, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

City toppar dock grupp D före Barcelona efter två omgångar. Den engelska klubben besegrade St. Pölten på bortaplan tidigare i kväll.

UEFA Women's Champions League

FC Barcelona logo

FC Barcelona

9 - 0

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Estadi Johan Cruyff, Barcelona
Domare: Dr. Riem Hussein

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.