Häcken tappar i guldstriden – efter poängtapp mot jumbon

Häcken tappade viktiga poäng i guldstriden.

En målvaktstabbe gav tabelljumbon Växjö 1-1 mot topplaget.

– Jag är jättebesviken, säger Häckens Jennifer Falk till SVT Sport.

Det var toppen mot botten som drabbade samman på Visma Arena i Växjö. Det märktes knappast i en mållös första halvlek där Växjö höll jämna steg med Häcken.

Men i inledningen av den andra såg en scenförändring ut att vara på väg. Häcken visade upp betydligt bättre spel och fick också utdelning i den 49:e minuten.

Snygg prestation av Blackstenius

Stina Blackstenius stod för en snygg prestation när hon tog ner ett svårt inlägg på bröstet, vände runt och sköt 1-0 i en båge över målvakten och in i mål. Anfallaren har nu gjort 13 mål i årets damallsvenska.

Men Häckens fina spel kom av sig – i stället kvitterade Växjö åtta minuter senare.

Häckens landslagsmålvakt Jennifer Falk agerade tveksamt när hon gick ut och mötte en frispark. Falk fick inte träff på bollen som hamnade hos Växjös Juliette Kemppi som slog in 1-1 i öppet mål.

– Jag är jättebesviken att vi bara får med oss en poäng i dag, säger Falk till SVT Sport efter matchen.

Två frilägen för Växjö

Växjö, som ligger sist i tabellen med noll segrar, fortsatte att bjuda upp till dans och hade bland annat två frilägen i den andra halvleken.

– Vi gör det bra. De äger mycket boll men vi släpper inte många chanser och vi får bra kontringslägen på dem. Med lite tur går vi härifrån med tre poäng, säger Växjös Nellie Karlsson.

Häcken ligger tvåa i tabellen, fem poäng efter Rosengård som har en match mindre spelad. I morgon möter Rosengård Kristianstad. Matchen sänds i SVT2 med start klockan 15.50.