Ett fyrverkeri i en metallbehållare avger en kraftig flamma och gnistor på en gräsplan, vilket skapar en dramatisk ljuseffekt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchen mellan Hammarby och Djurgården avbröts. Foto: Max

Hammarby vann derbyt mot Djurgården efter kaosscenerna

Uppdaterad
Publicerad

Efter raketer och indragna tillstånd spelades Stockholmsderbyt klart inför tomma läktare på Tele 2 arena. Hammarby försvarade sin tvåmålsledning och förstärkte sitt grepp om andraplatsen i den allsvenska tabellen.

– Nu behöver vi skydda någonting, säger Nahir Besara.

Efter två drömmål hade Nahir Besara satt Hammarby i förarsätet i derbyt mot Djurgården. En stund senare avbröts matchen på grund av inkastade bangers och raketer från Djurgårdsklacken.

När derbyt återupptogs 24 timmar senare var det inför tomma läktare. Det var alltså ett tryck i klass med de publiklösa pandemimatcherna som fick rama in skandalmatchen som slutade just 2–0 till Hammarby.

Avbrutet derby mellan Hammarby och Djurgården

Trots detta firade ”bajen”-spelarna framför kortsidan där hemmaklacken stått dagen innan.

– Det ska inte vara kollektiv bestraffning, det ska vara individuell bestraffning. Den som kastade ska få straffet, säger Nahir Besara till SVT Sport om att spela utan publik.

Besara blev med sina två mål Hammarbys bästa målskytt mot Djurgården någonsin. Hammarby är nu ensam tvåa i den allsvenska tabellen, tre poäng före Djurgården och fem poäng före Mjällby och AIK (som dock har en match mindre spelad). Att behålla Europaplatsen är målet.

– Nu behöver vi skydda någonting. Det känns som att vi hela tiden jagat någonting, så nu behöver vi skydda den här platsen, säger Besara.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

2 - 0

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 27881
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avbrutet derby mellan Hammarby och Djurgården

Mer i ämnet