Lionel Messi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Lionel Messis hattrick i spelaren ovan. Foto: Youtube.com/CONMEBOL

Hattrick av Lionel Messi: ”Känner mig som ett barn”

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi gjorde sitt tionde hattrick för landslaget när Argentina slog Bolivia med 6-0 i VM-kvalet på Monumental-stadion inför hänförda fans i Buenos Aires.

– Det är verkligen trevligt att komma hit, att känna människornas tillgivenhet, det rör mig när jag hör hur de ropar mitt namn, säger Messi enligt Reuters.

Därmed tangerade han Cristiano Ronaldos rekord med hattrick för landslagsfotboll och de två giganterna springer tillsammans mot nya rekordnoteringar.

VM-kval fotboll

”De här driver mig”

37-årige Messi, som nu spelar i amerikanska MLS för Inter Miami, gjorde sitt 112:e mål i landslaget och han njuter av att kunna spela på den här nivån och prestera. Messi är med sina 112 mål tvåa genom tiderna efter Ronaldo som har 133.

– Det här driver mig. Njuter av att vara lycklig där jag är. Trots min ålder, när jag är här, känner jag mig som ett barn eftersom jag är bekväm med det här laget. Så länge jag mår bra och kan fortsätta prestera som jag vill , kommer jag att fortsätta njuta av det, säger Messi som förutom målet spelade fram till två.

Det var Messis blott andra landskamp sedan fotskadan i Copa America i juli.

Världsmästerskapet Kvalet CONMEBOL

Argentina logo

Argentina

6 - 0

Bolivia logo

Bolivia

Mâs Monumental, Buenos Aires
Domare: Kevin Ortega

VM-kval Sydamerika:

Colombia-Chile 4-0
Paraguay-Venezuela 2-1
Uruguay-Ecuador 0-0
Argentina-Bolivia 6-0
Brasilien-Peru 4-0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet