Ioannis Pittas och John Guidetti

Se när John Guidetti assisterar till Ioannis Pittas avgörande mål mot Värnamo. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

John Guidetti bakom AIK:s femte raka seger i allsvenskan

Första allsvenska starten sedan 31 juli förra året.

Då bjöd en sent inkallad John Guidetti på en läcker assist i AIK:s 1–0-seger mot Värnamo.

– Det var lite snabba ryck, säger Guidetti till Max.

Redan i den fjärde minuten skickade AIK:s anfallsstjärnan Ioannis Pittas in 1–0. 28-åringen från Cypern väggspelade med John Guidetti innan bollen placerades in i nätet.

Detta var Guidettis första allsvenska start sedan bortamatchen mot Sirius förra säsongen (31 juli). Och egentligen skulle anfallaren inte ha startat matchen mot Värnamo.

Inledningsvis var Lamine Fanne uppställd i AIK:s startelva – men tätt inför avspark klev Guidetti in istället.

– När man får chansen är det bara att försöka ta den. Det var ett fint mål. Men att spela fotboll, det har jag vetat att jag kan, säger han.

AIK med i toppstriden

32-åringen har dragits med skadeproblem under säsongen och har fått sparsamt med speltid under AIK:s nye tränare Mikkjal Thomassen.

Nu fick han kliva in från start och assistera till matchens enda mål innan han blev utbytt i 65:e minuten.

Dagens resultat innebär att AIK nu har fem raka segrar och häng på Europaplatserna i allsvenskan. Tabellfemman ligger endast en poäng bakom stadsrivalen Hammarby, som har en match mindre spelad.