Svenska fotbollförbundets fotbollschef Kim Källström säger att SvFF-ledningen tar till sig av den hårda kritiken mot dem.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska fotbollförbundets fotbollschef Kim Källström säger att SvFF-ledningen tar till sig av den hårda kritiken mot dem. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Kim Källström efter granskningen av Svenska fotbollförbundet: ”Ingen är perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

SvFF har fått kritik sedan det infördes nytt ledarskap – i form av Fredrik Reinfeldt, Andrea Möllerberg och Kim Källström.
Nu svarar Källström.
– Vi tar till oss av kritiken, och i ledningsgruppen ser vi över olika åtgärder, säger den tidigare spelaren på en pressträff.

Tidningen Offside gjorde tidigare i veckan ett granskning av Svenska Fotbollförbundet, där det bland annat framkom att de anställda inte har förtroende för chefer eller den nya ledarstilen, att personal mår dåligt, och ett missnöje över förbundstoppar som fått lämna.

– Det är ju väldigt tråkigt att flera medarbetare och före detta medarbetare mår dåligt och inte är nöjda med vissa beslut som har tagits. Det är någonting vi tar på fullaste allvar och ser över vad vi kan göra.

– Sen är det ju så, när jag fick den här positionen skulle vi påbörja en förändringsresa. Vi kände att vi ville utveckla svensk fotboll och då behöver vissa saker förändras, säger Kim Källström, fotbollschef på SvFF.

”Är inte perfekt”

Källström är en av de högsta hönsen som har fått kritik.

– Man tar till sig av all kritik. Man gör det som spelare, och nu gör jag det i en annan roll. Vissa delar (av granskningen) kanske man kan hålla med om, vissa inte. Jag respekterar allas åsikter. Jag förstår också att jag inte är perfekt, men jag har ett stort engagemang för svensk fotboll och känner att vi är på en spännande resa, säger han.

Vill ha roligt

Inga konkreta förändringar har ännu gjorts, men ledningsgruppen har sammanträtt och diskussionerna fortsätter i förbundet, säger Källström.

– Vi ser över vad vi behöver göra som arbetsgivare för att alla ska tycka det är kul att jobba på SvFF. Det ska vara en rolig arbetsplats med mycket kompetens. Framförallt är det kul att jobba för utvecklingen av svensk fotboll och svensk fotbolls framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.