• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: Aftonbladet

Missräkningen – mållöst mot Moldavien för U21-landslaget trots rött kort

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska U21-landslaget måste i princip gå rent för att ta sig vidare till EM.

Men det slutade mållöst borta mot Moldavien – trots en man mer i nästan en hel halvlek.

Det ser inte bra ut för Sverige i EM-kvalgruppen. Tvåan Georgien och den dominanta ettan Nederländerna är kvar att möta.

Moldavien borta skulle vara tre poäng för Sverige, men trots stort spelövertag radades inga klara målchanser upp. I den andra halvleken fick även Ilie Botnari sitt andra gula kort efter en filmning och Sverige hade en man mer i nästan 40 minuter.

Men 0–0-resultatet innebär att Blågult just nu trea i gruppen, vinsten hade inneburit att Sverige skulle gå förbi Georgien.

Ettan och de tre bästa tvåorna går vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.