Stefanie Van der Gragt nickade in Nederländernas ledningsmål. Foto: TT

Nederländsk premiärvinst – trots stjärnans frånvaro

En av snackisarna inför VM var hur Nederländerna skulle klara sig utan stjärnan Vivianne Miedema.

I VM-premiären mot Portugal visade Nederländerna att de ändå är att räkna med.

Nederländernas stora stjärna Vivianne Miedema missar VM på grund av en korsbandsskada som tvingat henne till operation. Laget fick ändå en smakstart på matchen när Stefanie Van der Gragt, som meddelat att hon avslutar karriären, nickade in 1-0 efter 13 spelade minuter. Målet VAR-granskades då Jill Roord stod offside, men domaren dömde ändå mål med förklaringen att Roord inte stört målvakten.

Världsnian Nederländerna ägde bollen större delen av första halvlek och Portugal kom inte till skott en enda gång. Även i den andra halvleken hade Nederländerna flera chanser att utöka ledningen och stänga matchen, men avsluten satt inte riktigt där de skulle.

Nederländskan Lieke Martens fick ett fint läge på tilläggstid och drog iväg ett skott, men bollen flög över mål. Det blev matchens sista chans, som slutade 1-0 till Nederländerna.