Fredrik Reinfeldt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en förklaring till missnöjet i spelaren ovan. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Norrland tänker inte ge Fredrik Reinfeldt fortsatt förtroende som ordförande för SvFF

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Reinfeldts mandatperiod som ordförande för Svenska fotbollförbundet löper ut i mars.

Men nu avslöjar Fotbollskanalen att Norrlands distrikt redan har bestämt sig – de har fått nog av Reinfeldt.

– Vi känner gemensamt att det inte hänt så mycket och att det inte finns några visioner, säger Norrbottens FF:s ordförande Robert Lindström till sajten.

Norrland med sina sju distrikt har bestämt sig. De kommer inte att ställa sig bakom Fredrik Reinfeldt i fall han väljer att ställa upp för omval på nästa årsmöte i mars, det avslöjar Fotbollskanalen.

– Frågan från valberedningen kom upp, om hur vi ser på hans ledarskap och liknande. Vi hade ett möte inom landsdelen i mitten av augusti och då fick varje distrikt säga vad de tyckte. Då landade vi enhälligt i det här beslutet, säger Norrbottens FF:s ordförande Robert Lindström till sajten.

Herrlandslaget i fotboll

Norrland med sina distrikt står för 12 procent av rösterna. Värt att notera är att redan när Reinfeldt valdes som ordförande 2023 ville Norrbotten att Lars-Christer Olsson skulle väljas. Valberedningen har redan fått veta landsdelens beslut.

– Vi behöver arbeta med våra medlemmar och våra föreningar. Det är det vi är till för. Vi är en serviceorganisation, säger Lindström och anser att det är här han ser brister hos Reinfeldt.

I ett sms till sajten skriver SvFF:s presschef Petra Thorén att vilka med mandat som ställer upp för omval kommer presenteras av valberedningen den 15 november. Reinfeldt har själv inte gått ut med om han tänker ställa upp.

Den förre statsministern har varit kraftigt ifrågasatt och fått mycket kritik riktat mot sig. Bland annat har Hammarby röstat igenom en motion om att man ”vid varje givet tillfälle” kommer ställa upp med en vad de anser är en lämplig kandidat som kan ersätta Reinfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet